Ray, M. - Belicht geheugen.

Schrijver:
Titel: Belicht geheugen.
ISBN: 9789029534727
Taal: Nederlands
Uitgever: Arbeiderspers
Bijzonderheden: 1996, paperback
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Softcover met flappen in nette staat, geen aantekeningen

Prive-domein nr. 207. Man Ray (1890-1976) was een van de origineelste en veelzijdigste kunstenaars van deze eeuw. Zijn foto's zijn legendarisch geworden, maar Man Ray werkte ook als schilder, cineast en objectmaker.
Hij speelde een hoofdrol in de dadaïstische en surrealistische beweging, zowel in Parijs als in Amerika. Hij werd geboren in Philadelphia, trok in 1913 naar New York en emigreerde in 1921 naar Parijs. Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog keerde hij terug naar zijn geboorteland en ontdekte Hollywood. In 1951 ging hij opnieuw naar Parijs, waar hij tot zijn dood in 1976 een atelier had in de rue Ferou.
In deze openhartige autobiografie schetst Man Ray zijn artistieke ontwikkeling en geeft hij een beeld van de nieuwlichters uit de eerste helft van deze eeuw, van hun artistieke experimenten en hun excentrieke levenswijze. Hij beschrijft de wereld van de grote Parijse modehuizen en de extravagante gekostumeerde bals van de aristocratie.
Maar bovenal portretteert Man Ray zijn veelzijdige en beroemde vriendenkring: Duchamp, Picasso, Dali, Brancusi en de vele anderen die de kunst blijvend beïnvloedden. Op Montparnasse ontmoet hij tal van schilders en schrijvers, onder wie James Joyce en de nog onbekende Ernest Hemingway. En natuurlijk vertelt Man Ray over de vele vrouwen in zijn leven: het schildersmodel Kiki de Montparnasse, de fotografe Lee Miller en de balletdanseres Juliet Browner.
'Belicht geheugen' is een prachtig tijdsbeeld van de artistieke avant-garde in de eerste helft van deze eeuw.
Verder lezen

Fotoboeken winkel uit Den Haag

particulier

Logo Fotoboeken winkel

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ray, M. - Belicht geheugen. Ray, M. - Belicht geheugen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Fotoboeken winkel

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Fotoboeken winkel
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Fotoboeken winkel een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Fotoboeken winkel vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Fotoboeken winkel kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.