P. Voskamp - Basisboek ergonomie

Schrijver:
Titel: Basisboek ergonomie
ISBN: 9789001702502
Uitgever: Noordhoff
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 40,20
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het Basisboek Ergonomie biedt een compleet en zeer toegankelijk overzicht van het vakgebied van de ergonomie. Het ontwerpen van ergonomisch verantwoorde producten, werkplekken, gebouwen, software, taken en functies wordt uitgebreid uitgelegd, met veel herkenbare voorbeelden. Ook onderdelen van de werkomgeving zoals het binnenklimaat, geluid en verlichting komen aan de orde, waaronder: Op de bijbehorende website www.basisboekergonomie.noordhoff.nl staat voor studenten en docenten: - Ergonomie-ontwerpproces - Mentale en lichamelijke eigenschappen van mensen - Ontwerpen van taken en functies - Bedienen van machines en computers - Software-ergonomie - Werkomgeving: licht, geluid, klimaat en luchtkwaliteit - Ontwerpen: gebouwen, werkplek en producten Elke hoofdstuk heeft een vast stramien, waarbij de theorie telkens wordt geïllustreerd aan de hand van voorbeelden, cases en opdrachten. Bovendien geeft elk hoofdstuk praktische tips die de studenten direct in hun eigen omgeving kunnen toepassen. Dankzij de heldere opzet is dit boek ook zeer geschikt voor zelfstudie.
Basisboek Ergonomie bestaat uit de volgende hoofdstukken: Ergonomisch ontwerpen; Afmetingen en reikafstanden van mensen; Krachten en capaciteiten van mensen; Mentale belasting; Taken en functies; Informatie- en bedieningsmiddelen; Vormgeving van software; Dialoog van software; Licht; Geluid; Klimaat en luchtkwaliteit; Ontwerpen van gebouwen; Ontwerpen van werkplekken en Ontwerpen van producten. Iedereen die tijdens zijn studie of werk te maken krijgt met de inrichting van werkplekken, het ontwerpen van gebruiksvoorwerpen, interfaces, multimedia enzovoort, zal baat hebben bij het raadplegen van dit boek. De auteur maakt een vertaalslag vanuit zowel de wetenschap als de beroepspraktijk en zet helder de basis van de discipline ergonomie uiteen. Op de bijbehorende website www.basisboekergonomie.noordhoff.nl staat voor studenten:
Tools
Risico inventarisatie en evaluatie (RIE of EI&E)
Plan van aanpak (PVA)
Checklist RSI ergonomiebeleid
Optimale instelling beeldschermwerk
Trillingscalculator
Reïntegratie handleiding kappers
Deze tools zijn te downloaden op de website www.vhp-ergonomie.nl, rubriek toolkit. Voor docenten:
PowerPoint presentaties van modellen en figuren per hoofdstuk
Extra vragen per hoofdstuk
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

P. Voskamp - Basisboek ergonomie