Wim Sonneveld, Friso Wiegersma - Niemand dan wij

Schrijver:
Titel: Niemand dan wij
ISBN: 9789038804255
Uitgever: Nijgh & van Ditmar
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wim Sonneveld is van grote invloed geweest op de Nederlandse theater- en liedcultuur. Zijn vriend, vormgever en tekstschrijver Friso Wiegersma, was beeldbepalend voor Sonnevelds carrière. In de zevenentwintig jaar dat zij een relatie hadden waren ze veel onderweg en schreven ze elkaar met grote regelmaat brieven vanuit plaatsen als Parijs, New York, Madrid, Suriname, Curaçao en vanuit het filmmekka Hollywood waar Wim Sonneveld rond 1956 zijn geluk als internationaal filmacteur beproefde.

De briefwisseling tussen de geliefden is onlangs gevonden in de nalatenschap van Friso Wiegersma en werd nooit eerder gepubliceerd. Uit de brieven blijkt een enorme gretigheid, een groot cultureel ontwaken van twee jonge mannen die midden in het leven staan.

Wiegersma kon zichzelf verliezen in tekeningen en persoonlijke werkstukjes voor intimi. Voor Sonneveld maakte hij geregeld liefdevolle tekeningen of collages waarin hij zichzelf als de loensende ‘Friepel’ opvoert. Naast de briefwisseling is ook een aantal van deze unieke tekeningen teruggevonden. In Niemand dan wij zijn de brieven en tekeningen samengebracht, zorgvuldig bezorgd, ingeleid en van voetnoten voorzien.Niemand dan wij geeft een ongekend intieme inkijk in deze intense liefdes- en werkrelatie.


Wim Sonneveld (1917-1974) behoort tot een van de grootste artiesten die Nederland ooit gekend heeft. Zijn liedjes en conferences zijn nog altijd geliefd. Met schilder, ontwerper en liedtekstschrijver Friso Wiegersma (1925-2006) had Wim Sonneveld van 1947 tot zijn overlijden in 1974 een intense liefdes- en werkrelatie. Het was Friso Wiegersma die vrijwel alle Sonneveldproducties vormgaf. Nadat Wim Sonneveld hem vroeg om eens een liedtekst te schrijven ontstonden bovendien klassiekers als ‘Nikkelen Nelis’, ‘Josefien’, ‘Moeder, ik wil bij de revue’ en natuurlijk ‘Het dorp’.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wim Sonneveld, Friso Wiegersma - Niemand dan wij