Hans Kung - Credo

Schrijver:
Titel: Credo
ISBN: 9789024264711
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Over de auteur
Hans Küng werd in 1928 geboren in Sursee (Zwitserland). Hij studeerde van 1948 tot 1955 filosofie en theologie aan de pauselijke universiteit Gregoriana te Rome, werd in 1954 tot priester gewijd en studeerde daarna nog aan de Sorbonne en het Institut Catholique te Parijs. Na enige jaren gewerkt te hebben in de zielzorg, werd hij in 1960 benoemd tot hoogleraar in de fundamentele theologie aan de Universiteit van Tübingen. Paus Johannes XXIII benoemde hem in 1962 tot adviseur van het Tweede Vaticaans Concilie. Sinds 1963 is hij hoogleraar in de dogmatische en oecumenische theologie en directeur van het Instituut voor Oecumenisch Onderzoek aan de Universiteit van Tübingen. Hij heeft een zeer groot aantal publicaties op zijn naam staan.

Over dit boek
Al vijftien eeuwen lang belijden christenen hun geloof in het 'Credo', ook de 'geloofsbelijdenis der apostelen' of 'de Twaalf artikelen van het geloof' genoemd. In deze oude tekst komen uitdrukkingen voor die bij mensen van deze tijd vragen oproepen. Wat moeten wij vandaag de dag denken van 'God als schepper', van een 'maagdelijke geboorte', een 'nederdaling ter helle', een 'opstanding uit de dood', een 'Hemelvaart' of de 'heilige Geest'? In dit boek wordt getracht een eerlijk antwoord te geven op deze vragen, een antwoord dat gebaseerd is op de Schrift, het moderne denken serieus neemt, zich niet confessioneel maar oecumenisch opstelt en begrijpelijkheid nastreeft, wellicht ook voor niet-gelovigén. Zo opgevat kan het Credo bijdragen tot meer onderling begrip tussen de grote christelijke kerken en een aansporing zijn tot het gesprek met de wereldgodsdiensten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hans Kung - Credo