Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel 4942 Books.


 

Charles Baudelaire - Les Fleurs du Mal - Vertegenwoordigers exemplaar - Kees van Dongen

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Charles Baudelaire - Les Fleurs du Mal - Vertegenwoordigers exemplaar - Kees van Dongen
Schrijver: Charles Baudelaire
Titel: Les Fleurs du Mal - Vertegenwoordigers exemplaar - Kees van Dongen
ISBN:
Uitgever: Pierre De Tartas - Parijs
Bijzonderheid: Jaar van uitgifte : 1966 / paperback / losbladig / met 3 ingekleurde gravures van Kees van Dongen
Prijs: € 1250,00
Meer info Gedurende de jaren 40, 50 en 60 van de vorige eeuw werden er tal van boeken in gelimiteerde edities uitgebracht. Zo ook het boek van Charles Baudelaire - Les Fleurs du Mal. Omdat het aanbod van de grote drukkerijen zo enorm was, werden er vertegenwoordigers mappen samengesteld door de firma Pierre de Tartas. Hierin werd de vormgeving, een aantal voorbeelden van afbeeldingen enz. weergegeven op ware grote, zodat verzamelaars aan de hand van die gegevens konden beslissen of ze zouden intekenen op deze boeken. De gravures werden "onklaar" gemaakt door er SPECIMEN in te perforeren. De gravure met tekst was in die tijd nog niet zo populair om los in te lijsten, zodat dat niet hoefde.

Als provenance staat dit vertegenwoordigers boek nog niet vermeld in de laatste uitgave van : Kees van Dongen - het complete grafische werk , uitgegeven door Jan Juffermans en Jan Juffermans jr. Echter op pagina 187 wordt links bovenaan er wel melding van gemaakt.

Dit boek is daarom ook vrij zeldzaam, want hier zijn er niet zo gek veel van gedrukt. Iets voor de verzamelaars. Naast dit boekje is er dit zelfde boekje met de rode box, wordt ook op boekwinkeltjes aangeboden.
Boek bekijken

4942 Books uit Raamsdonksveer

zakelijk

Logo 4942 Books

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.