Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

Launspach Rik - !953 De Storm

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Launspach Rik
Titel: !953 De Storm
ISBN:
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheid: Paperback in goede staat
Prijs: € 12,50
Meer info In een donkere nacht, in een door God verlaten provincie, tijdens de grootste ramp die naoorlogs Nederland trof, zijn twee zoekende zielen door het noodlot aan elkaar verbonden. Zij is het kind kwijtgeraakt dat ze een maand eerder baarde, hij verloor ooit het kind in zichzelf. Samen ondernemen ze een schijnbaar hopeloze tocht door de zoute modder van het verwoeste Zeeland.

Tegen de achtergrond van de watersnoodramp van 1953 vertelt Rik Launchpach een aangrijpend verhaal over de vernietigende kracht van het water en de drijvende kracht van de liefde.

Recensie(s)

Samen met zijn vrouw Marjolein Beumer schreef Launspach het script voor de succesvolle film over de watersnoodramp van 1953, 'De storm' van regisseur Ben Sombogaart. In dit romandebuut werkte de acteur, regisseur en scenarioschrijver (1958) het verhaal verder uit. Het is gesitueerd op het 'vergeten' eiland Schouwen-Duiveland. Behalve Zierikzee zijn de plaatsnamen gefingeerd. De hoofdpersoon Julia is kort voor de ramp bevallen; zij is een ongehuwde moeder. Ze krijgt de verontwaardiging over zich heen van haar familie en van (afschrikwekkend geschilderde) Zeeuwen in haar omgeving. Tijdens de ramp verliest Julia haar kind uit het oog. Er is vervolgens een uitputtende zoektocht naar de baby. Tegelijk wordt een visionaire ingenieur van Rijkswaterstaat beschreven en ook een dienstplichtige militair die Julia redt en bijstaat in haar zoektocht. Een wat erbij gesleept verhaal uit de Tweede Wereldoorlog vormt zijn onderliggende drijfveer. De rol van het toeval in dit boek is groot. De inhoudelijke dramatiek is fors aangezet (de streekroman is dan niet veraf). Toch valt er -niet in de laatste plaats vanwege een adequate stijlhantering- zeker van dit boek te genieten. Normale druk.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.