Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ab antiquarimaat.


 

Zjisjkin Michail - Onvoltooide Liefdesbrieven

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Zjisjkin Michail
Titel: Onvoltooide Liefdesbrieven
ISBN:
Uitgever: Querido Amsterdam
Bijzonderheid: Paperback in goede staat
Prijs: € 15,00
Meer info De nieuwe eeuw is nog niet meer dan een belofte. Twee geliefden, jong en ongeduldig, schrijven elkaar brieven vol verlangen. Hij, Volodja, is als soldaat op weg naar Peking, waar een geallieerde strijdmacht de Bokseropstand neerslaat. Zij, Sasja, wacht in Rusland op zijn terugkeer. Maar waar Volodja's brieven uit 1900 blijven komen, wordt Sasja langzaam ouder in Sint-Petersburg: ze blijken elkaar over de grens van de dood te schrijven.
Onvoltooide brieven gaat niet alleen over heroïsche veldtochten en legendarische oorlogen, maar ook over de vergankelijkheid van het kleine en eenvoudige leven in de twintigste eeuw. Michaïl Sjisjkin bewijst met deze Grote Russische Roman hoe sterk de kracht van het vertellen is: hij laat de liefde zegevieren over de dood.
Recensie(s)
Michail Sjisjkin (Moskou, 1961) is een van Ruslands bekendste hedendaagse auteurs. Hij woont sinds 1995 in Zurich en heeft met zijn romans al heel wat prijzen gewonnen, zowel in Rusland zelf als daarbuiten. Sjisjkin is geprezen voor zijn stijl en de interessante constructie van zijn romans. In dit eerste boek dat van hem in het Nederlands werd vertaald, gaat het om twee jeugdige geliefden die elkaar brieven sturen. Ze blijken niet alleen ruimtelijk, maar ook in de tijd van elkaar gescheiden. De jongen, Volodja, doet als soldaat mee aan de Bokseropstand in China; het meisje, Sasja, schrijft vanuit het Sint-Petersburg van nu. In de brieven die ze elkaar schrijven en waarin het lijkt alsof ze elkaar kennen, vertellen ze over hun eigen leven, herinneringen en de gebeurtenissen die ze meemaken. Gevoelvolle roman, geschikt voor een groot publiek. Kleine druk.
Boek bekijken

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.