Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiquariaat Fasol.


 

Idsinga, Saco Harmen van - Het Staats-Recht der Vereenigde Nederlanden vertoond volgens de geschiedenissen der stad Groningen onder de Bisschoppen van Utrecht en volgende Princen.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Idsinga, Saco Harmen van - Het Staats-Recht der Vereenigde Nederlanden vertoond volgens de geschiedenissen der stad Groningen onder de Bisschoppen van Utrecht en volgende Princen.
Schrijver: Idsinga, Saco Harmen van
Titel: Het Staats-Recht der Vereenigde Nederlanden vertoond volgens de geschiedenissen der stad Groningen onder de Bisschoppen van Utrecht en volgende Princen.
ISBN:
Uitgever: Leeuwarden, gedrukt by Abraham Ferwerda, 1758-1765.
Bijzonderheid: 2 delen - 453 + 466 pp. - Halfperkament met gemarmerde platten - folio 33 x 21 cm.
Prijs: € 200,00
€ 5,75
Meer info Van 't midden der XI. tot het einde der XVI. eeuw. [...] Alles uit veele, gedrukte en ongedrukte stucken, inzonderheid de Stad Groningen, 't Landschap Drenthe, en Westwoldingerland betreffende.

Van Idsinga, geboren te Harlingen, studeerde te Franeker in de rechten, zonder daar of elders te promoveren. Voor zijn prinsgezindheid werd hij in 1749 beloond met een raadsheerszetel in 't Hof van Friesland. Hij schreef, behalve Latijnse en kleine verhandelingen, dit Staatsregt der Vereenigde Nederlanden. Dit is de eerste en enige uitgave; een belangrijk werk op het gebied van het constitutioneel recht in de Republiek der Verenigde Nederlanden. Cf. Haitsma Mulier & Van der Lem 255.
Boek bekijken

Antiquariaat Fasol uit Gouda

zakelijk

Logo Antiquariaat Fasol

Pakketten worden op vrijdag en zaterdag bij de koerier aangeboden.
Bezoek onze website voor meer informatie over onze activiteiten.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.