Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Boekenprinses.


 

Junius, Robert - De Haagse Helicon. Dichters op het Binnenhof

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Junius, Robert - De Haagse Helicon. Dichters op het Binnenhof
Schrijver: Junius, Robert
Titel: De Haagse Helicon. Dichters op het Binnenhof
ISBN: 9789029564250
Uitgever: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2006
Bijzonderheid: 206 pp, paperback, in goede staat
Prijs: € 2,50
Meer info Er is vaak geopperd dat de Nederlandse politiek geen literaire ader zou hebben. Daarbij wordt met een zekere jaloezie gekeken naar buitenlanden als Tsjechië, waar nog niet zo lang geleden een toneelschrijver (Havel) aan het bewind stond. Of naar Frankrijk, waar een president (Pompidou) poëziebloemlezingen samenstelde en een premier (De Villepin) zelf verzen schreef. De Senegalese president Senghor was in zijn tijd een van de belangrijkste Afrikaanse dichters. Zelfs Saddam Hoessein en Khadaffi en Karadzic schrijven in hun vrije (en gevangen) tijd romans of gedichten.De Haagse Helicon laat zien dat Nederlandse staatslieden en politici wel degelijk hun partij meeblazen in de Poëtische Volkerenbond. Het is even zoeken in ministeriële speeches, stenografische Kamer- en commissieverslagen. Maar dan vindt men ze toch in overvloed: de uitingen van troostende lyriek, de wijze haiku, de poésie pure, de ironische levensles. Soms een beetje verborgen, elders zo voor het grijpen.Robert Junius, verzamelaar van deze bundel verzen van Binnenhofdichters, is zelf dichter. Hij werd rond 1955 geboren, ergens tussen Drachten en het Gooi. Hij studeerde Nederlands te Amsterdam en ontdekte aldaar eind 2005 rond het Thorbeckeplein het ware dichterschap.
Boek bekijken

Boekenprinses uit Nuis

zakelijk
Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.
Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.
We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop, bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25. Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.
De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.
Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.