Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel BoekenWO2.


 

Boerma, A. - Kapitein J. M. Beukema. Zoon van het boerenland, zeeman van formaat, geschoold door de Minerva.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Boerma, A. - Kapitein J. M. Beukema. Zoon van het boerenland, zeeman van formaat, geschoold door de Minerva.
Schrijver: Boerma, A.
Titel: Kapitein J. M. Beukema. Zoon van het boerenland, zeeman van formaat, geschoold door de Minerva.
ISBN: 9789077291016
Uitgever: Peach, Groningen
Bijzonderheid: Gebonden, 2003, 122 blz. Met foto's en tekeningen.
Prijs: € 5,00
Meer info Omslagtitel : Jacob Mennes Beukema. Boerenzoon, zeeman, kapitein, landbouwer. Een bijzondere man (uit de Marne) in de 19e eeuw.

Rugtitel : Jacob Mennes Beukema. Een bijzondere man (uit de Marne) in de 19e eeuw.

Maritiem auteur A. Boerma richtte zich tot nu steeds op de scheepvaart in de 20e eeuw, maar deze keer deed hij een stapje terug. Dat als gevolg van het hem toegezonden dagboek van een zeeman Jacob Mennes Beukema (1818-1902). Een enigszins bijzondere zeeman omdat hij - uit de landbouw in het Marnegebied afkomstig - zich pas als 21-jarige zeewaarts begaf. In een reeks van vaak lange reizen, die hem in meer dan de halve wereld kind aan huis deden zijn, doorliep hij de rangen. die hem uiteindelijk - na de studie aan de zeevaartschool in Groningen - stuurman Grote Vaart maakten. Na een aantal jaren besloot hij tot de aanschaf van een eigen schip, maar verloor dat tijdens een zware storm aan de kust van Albaniƫ. Met een nieuw schip koos hij opnieuw zee in nagenoeg alle richtingen. Uiteindelijk vond hij voldoende van de wereld te hebben gezien en kocht hij - in plaats van drijvend bezit - vaste kleigrond met aanverwante boerderij in hetzelfde gebied, dat hij eens had moeten verlaten, omdat het hem toentertijd geen toekomst bood. De auteur heeft het dagboek omlijst met verhalen uit latere en hedendaagse tijden, waardoor de achter ons liggende eeuwen toch weer met elkaar vervlochten raken.
Boek bekijken

BoekenWO2 uit Raalte

particulier

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.