Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De3baarsjes.


 

Freriks, Vincent; Schlieper Hans; Henken, Paul - De NoordBrabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij, de Vlissinger Postroute

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Freriks, Vincent; Schlieper Hans; Henken, Paul - De NoordBrabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij, de Vlissinger Postroute
Schrijver: Freriks, Vincent; Schlieper Hans; Henken, Paul
Titel: De NoordBrabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij, de Vlissinger Postroute
ISBN: 9789071513657
Uitgever: Uqulair, Uitgeverij
Bijzonderheid: 2008, 1e druk, hardcover, 304 pp, 24,5 x 34,5 cm, naam eigenaar op schutblad, verder als nieuw
Prijs: € 50,00
€ 6,95
Meer info De geschiedenis van de spoorweg (Londen - Vlissingen) - Boxtel - Gennep - Wesel - (Berlijn), en van de verbinding (Parijs) - Venlo - Wesel - Haltern - (Hamburg).
De Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij, de NBDS, was één van de minst fortuinlijke spoorwegmaatschappijen uit de Nederlandse geschiedenis. De maatschappij exploiteerde de internationale spoorweg van Boxtel via Uden, Kruispunt Beugen, Gennep en Goch naar het Duitse Wesel. De lijn vormde een onderdeel van de belangrijke postverbinding van Londen via Vlissingen en Gennep naar Berlijn.
Het belangrijke internationale vervoer over de lijn van de NBDS eindigde bij het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. De NBDS ging in die dagen ten onder. de lijn wist het bestaan nog lange tijd te rekken en speelde een belangrijke rol in de Tweede wereldoorlog. Hierna ging het verder bergafwaarts met de lijn.
Boek bekijken

De3baarsjes uit Amsterdam

particulier

Logo De3baarsjes

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.