Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De Boekenvriend.


 

BERG, J.H. VAN DEN (Zenuwarts - Hoogleraar te Leiden) - Leven In Meervoud. Een metabletisch onderzoek

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: BERG, J.H. VAN DEN (Zenuwarts - Hoogleraar te Leiden)
Titel: Leven In Meervoud. Een metabletisch onderzoek
ISBN:
Uitgever: Nijkerk: Uitgeverij G.F. Callenbach, 1963, 1e dr.
Bijzonderheid: 319p., gebonden linnen soft cover met goudopdruk en stofomslag. Stofomslag verouderd, enige verkleuring/ouderdomsvlekjes op snede en pagina's. Stevig en karaktervol exemplaar.
Prijs: € 9,00
Meer info "Doelwit van dit boek is: die factoren op te sporen, die ten grondslag liggen aan het gespleten, innerlijk-veelvoudige leven. Zo wordt de vraag opgeworpen, waarom in de loop van de negentiende eeuw voor het eerst van een onbewust psychisch bestaan is gesproken, en wat maakte, dat in de achttiende eeuw fenomenen als de literaire dubbelganger en het mesmerisme zijn ontstaan.
Het blijkt mogelijk voor de meervoudigheid in 's mensen individuele bestaan sociaal-politieke voorwaarden aan te wijzen, welke voorwaarden ook andere, ten dele hedendaagse verschijnselen dragen, als: de toegenomen neurotische gestoordheid, de verhevigde pijngevoelligheid, het ontstaan van de fotografie (waarmee samenhangend een nieuwe gelaatsexpressie) en het vrijblijvende in veel huidige gespreksvormen.
Het boek eindigt met een uiteenzetting over de toekomst van het verband tussen samenleving en enkeling. Het lijkt rechtvaardig te vermoeden, dat de ontwikkeling sedert de achttiende eeuw, die tot meervoudigheid en tot onbewustheid voerde, wordt afgesloten. Dan zullen de opgesomde verschijnselen, hoewel niet alle, en zieker niet volledig, verdwijnen, en andere, nieuwe kunnen ontstaan.
Boek bekijken

De Boekenvriend uit Albergen

zakelijk

Logo De Boekenvriend

Snel en vakbekwaam, al meer dan 30 jaar.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.