Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel De boekenzolder.


 

Wersing, Martijn van - In de schaduw van de Geselberg. Twaalfduizend jaar verhalen. (14 verhalen)

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Wersing, Martijn van
Titel: In de schaduw van de Geselberg. Twaalfduizend jaar verhalen. (14 verhalen)
ISBN: 9789054522058
Uitgever: Passage, Groningen
Bijzonderheid: 2009, Gebonden, 176 pp. Omslag, vormgeving en illustraties: Remco Nieboer. Foto's: Jon Bakker. (naam op binnenkant voorplat doorgestreept)
Prijs: € 25,00
Meer info De Geselberg in Westerwolde drukt al millennia lang zijn stempel op de omgeving. In de prehistorie beschutte hij rendierjagers tegen de elementen. In de steen- en ijzertijd bloeide de samenleving rond de Geselberg, waarna het gebied omstreeks het begin van de jaartelling door watersnood en vervening volledig verlaten werd. Pas in de vroege middeleeuwen werd de omgeving van de Geselberg herbevolkt door de Saksische pionier Wersing en zijn clan. Later beheerste de wrede hoofdelingenfamilie Addinga het gebied lange tijd en bezorgde de Geselberg zijn naam. Eeuwenlang deed deze plek zijn naam eer aan, met heksenverbranding als duistere dieptepunt. Maar de nazaten van Wersing hielden stand en de Geselberg en zijn omgeving werden na vele conflicten weer een plek van vrede.
De 14 verhalen vertellen over avonturen, tragiek, liefde en dood van de bewoners rond de Geselberg. 12.000 jaar spannende verhalen over mensen in uiteenlopende tijdperken van de Nederlandse geschiedenis. De vertellingen worden aangevuld met historische achtergronden, prachtige illustraties, archiefmateriaal, foto's en zelfs met vier wandelroutes, die de lezer langs de bezienswaardigheden en de verhalen van dit wonderbaarlijke gebied leiden. Martijn Wersing is een universeel mens: hij schrijft verhalen, doet onderzoek, fotografeert, tekent en geeft vorm. Het lijkt bijna of hij meerdere personen is.....
Boek bekijken

De boekenzolder uit Sellingen

zakelijk

Logo De boekenzolder

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.