Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Antiq. Digitalis.


 

Boterman, Jan; Frederike Huygen; Charles Jongejans et al. - Charles Jongejans GKf cijfers & [en] tekens

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Boterman, Jan; Frederike Huygen; Charles Jongejans et al. - Charles Jongejans GKf cijfers & [en] tekens
Schrijver: Boterman, Jan; Frederike Huygen; Charles Jongejans et al.
Titel: Charles Jongejans GKf cijfers & [en] tekens
ISBN: 9789076452883
Uitgever: Amsterdam, De Buitenkant, 2010
Bijzonderheid: Stiff paper wrappers with dust jacket (softcover), 108 pages : illustrations ; 25 cm. Very good, light wear to back wrapper. Text in Dutch.
Prijs: € 15,00
€ 4,25
Meer info Het artikel van Frederike Huygen behandelt de achtergronden en mentaliteit van de ontwerper Jongejans, zijn vorming en de invloeden die hij onderging. Buiten zijn milieu (zijn vader was resident in Nederlands-Indië) ondervond hij die van zijn docenten Paul Schuitema en Gerard Kiljan aan de Haagse academie (1936-1940) en van de vakvereniging GKf (Gebonden Kunstenaars binnen de federatie) waarvan hij na de oorlog lid werd.
Jan Boterman analyseert in zijn bijdrage het grafische oeuvre van Jongejans. Niet alleen ontwerpen voor omslagen, kalenders en affiches zijn onderzocht, maar óók de typografie van het binnenwerk van boeken en tijdschriften. Een belangrijke ontwikkeling hierin is Jongejans’ streven naar integratie van tekst en beeld. Ook vat Jongejans zijn werk op als een ‘regisseur’ die zich bij de vormgeving van een uitgave bewust is van de overgangen in zijn ‘ontwerpverhaal’. Daarnaast kunnen zijn toepassingen van cijfers & tekens als typerend worden beschouwd.
Kenmerkende voorbeelden van Jongejans’ werk worden per categorie (advertentie, binnenwerk, omslag, affiche, merk, kalender, schoolplaat) en in chronologische volgorde getoond in het beeldverslag. Elk werkstuk is te zien op een dubbele pagina. Op de linkerpagina staat een afbeelding op een vierde of een achtste van het formaat, op de rechterpagina een uitsnede op ware grootte.
Boek bekijken

Antiq. Digitalis uit Amsterdam

zakelijk

Logo Antiq. Digitalis

Voor bestellingen in Nederland boven €50 rekenen wij geen verzendkosten! U betaalt via bankoverschrijving of via PayPal. Onder voorbehoud van eerdere verkoop op markten of via andere websites.
Geen factuur ontvangen? Kijk vooral ook even in uw spam-box!
Retourneren: u heeft het recht om het bestelde boek te retourneren binnen 14 dagen. Gelieve daarvoor contact met ons op te nemen via email. Indien het geleverde boek niet conform de omschrijving is zal het totale bedrag worden geretourneerd (boek + verzendkosten). In alle gevallen wordt de kostprijs van het boek geretourneerd. De kosten van de retourzending zijn voor de koper, tenzij anders overeengekomen.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.