Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Prof.dr. Raf De Saeger. - Noorse auteurs in Nederlandse vertaling 1741-2012 met meer dan 1.500 titels en ruim 400 auteurs. Een bibliografie. Norske forfattere oversatt til nederlandsk 1741-2012. En bibliografi.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Prof.dr. Raf De Saeger. - Noorse auteurs in Nederlandse vertaling 1741-2012  met meer dan 1.500 titels en ruim 400 auteurs. Een bibliografie. Norske forfattere oversatt til nederlandsk 1741-2012. En bibliografi.
Schrijver: Prof.dr. Raf De Saeger.
Titel: Noorse auteurs in Nederlandse vertaling 1741-2012 met meer dan 1.500 titels en ruim 400 auteurs. Een bibliografie. Norske forfattere oversatt til nederlandsk 1741-2012. En bibliografi.
ISBN:
Uitgever: Groningen, Barkhuis, 2013
Bijzonderheid: gebonden, VI, 309 blz.Met ca 160 full colour illustraties. ISBN 9789491431272.
Prijs: € 44,90
€ 6,99
Meer info Scandinavische literatuur wordt veel gelezen in het Nederlandse taalgebied. Dat ook de Noorse literatuur populair is onder het Nederlandstalige publiek blijkt uit de vele vertalingen die sinds halverwege de 18de eeuw, maar vooral vanaf de 19de eeuw verschijnen. In ons taalgebied drong de Noorse literatuur aan het eind van de 19de eeuw door met toneelstukken van Henrik Ibsen die nu nog tot de wereldliteratuur worden gerekend. Aan het begin van de 20ste eeuw leverden de Nobelprijswinnaars Bj?rnson, Hamsun en Undset literaire klassiekers af. Tegenwoordig zijn Noorse auteurs in ieder genre vertegenwoordigd: romans, crime, jeugdliteratuur, toneelstukken en poezie. Met de omvangrijke bibliografie heeft De Saeger alle Nederlandse vertalingen van Noorse auteurs in kaart gebracht. Daarbij gaat hij verder dan alleen literaire werken. Hij geeft een breed beeld van Noren die een bijzondere bijdrage hebben geleverd binnen hun vakgebied en waarvan het werk in het Nederlands is vertaald. Dat strekt zich ook uit over de politiek, architectuur en filosofie. De Saeger beperkt zich niet alleen tot besprekingen van de ruim 400 Noorse auteurs, maar vermeldt ook de vertalers. Zij zijn immers vaak de culturele bemiddelaars die het werk en gedachtegoed van de auteurs aan het Nederlandstalige publiek overdragen. Prof.dr. Raf De Saeger is hoogleraar en lid van ?Det Konglige Norske Videnskabers Selskab? in Trondheim. Als organisator van vele tentoonstellingen over Noorse architectuur in Nederland en Belgie is hij kenner van de receptie van Noorse cultuur buiten Noorwegen.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.