Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Erik Tonen Books.


 

Cees Slegers - Antoon Coolen 1897-1961 : biografie van een schrijver

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Cees Slegers - Antoon Coolen 1897-1961 : biografie van een schrijver
Schrijver: Cees Slegers
Titel: Antoon Coolen 1897-1961 : biografie van een schrijver
ISBN:
Uitgever: , Het Noordbrabants Genootschap 2001, 2001
Bijzonderheid: Softcover, 654 pagina's, NL , 240 x 150 mm, boek in prima staat, met illustraties / foto's in z/w. ISBN 9789070641634.
Prijs: € 15,00
€ 6,99
Meer info Antoon Coolen (1897- 1961) leeft nog steeds voort als schrijver van onder andere Kinderen van ons volk, Peelwerkers en Dorp aan de rivier. Zijn vertelkunst en dichterlijke beschrijvingen van mens en natuur ontroeren ook nu nog. Behalve romans die in vele talen vertaald werden, schreef hij honderden artikelen in kranten en tijdschriften en correspondeerde veelvuldig met schrijvers en kunstenaars. Cees Slegers (1944) heeft op basis van al deze geschriften, aangevuld met opinies van tijdgenoten, het levensverhaal van Coolen verteld. Zoals Coolen zelf 'getuige en deelgenoot' was van zijn romanpersonages, kijkt ook zijn biograaf naar hem. We zien hoe Coolen zijn weg koos bij de grote omwentelingen die tijdens zijn leven plaatsvonden, zoals de emancipatie van de katholieken, de politieke spanningen in het interbellum en de economische en sociaal-culturele ontwikkeling van de provincie Brabant in de eerste helft van de vorige eeuw.
Boek bekijken

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en Belgiƫ. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.