Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Ezelsoor Breda.


 

Cachet Lion - Jaarbeurs folder van de eerste,gehouden 1917 te Utrecht. Met kleurenlithografie ( van afiche) ontworpen door Lion Cachet (1864 -1945). Rijkelijk versierde papieren omslag met aan achterzijde plattegrond van Nederland.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Cachet Lion - Jaarbeurs folder van de eerste,gehouden 1917 te Utrecht. Met kleurenlithografie ( van afiche) ontworpen door Lion Cachet (1864 -1945). Rijkelijk versierde papieren omslag met aan achterzijde plattegrond van Nederland.
Schrijver: Cachet Lion
Titel: Jaarbeurs folder van de eerste,gehouden 1917 te Utrecht. Met kleurenlithografie ( van afiche) ontworpen door Lion Cachet (1864 -1945). Rijkelijk versierde papieren omslag met aan achterzijde plattegrond van Nederland.
ISBN:
Uitgever: Jaarbeurs
Bijzonderheid: 27 pagina's geniet. omslag met wat verkleuring.
Prijs: € 165,00
Meer info De beurs werd gehouden in barakken op het Janskerkhof en het Vredenburg en in de gebouwen van de fruithal en de graanbeurs op het Vredenburg.
Een commissie voor vermakelijkheden zorgde tijdens de beurs voor ontspanning en vermaak. Utrecht veranderde tijdelijk in een stad vol vertier: optochten trokken door de stad, etalagewedstrijden zorgden voor fraaie vitrines en ‘s avonds was er theater en muziek. De beurs trok in 1917 al 150.000 bezoekers.
Lion Cachet, de ontwerper van het affiche, werd na zijn opleiding tot onderwijzer aan de Amsterdamse Kweekschool, tekenleraar aan diverse scholen in Amsterdam. Daarna ontwikkelde hij zich tot een all-round kunstenaar; hij batikte, was houtgraveur, ontwierp behangselpapier, tapijten, sieraardewerk, meubels, bankbiljetten, affiches, was boekbandontwerper, en maakte complete ontwerpen voor het inrichten van salons op Nederlandse passagiersschepen.
Boek bekijken

Ezelsoor Breda uit Breda

zakelijk

Logo Ezelsoor Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.