Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Goed boek - Zeeland.


 

Korporaal, T.L. - Als een lelie onder de doornen - is een beschrijving van de kerkzegels van de Nederlandse Hervormde Kerk

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Korporaal, T.L. - Als een lelie onder de doornen  -  is een beschrijving van de kerkzegels van de Nederlandse Hervormde Kerk
Schrijver: Korporaal, T.L.
Titel: Als een lelie onder de doornen - is een beschrijving van de kerkzegels van de Nederlandse Hervormde Kerk
ISBN:
Uitgever: Boekencentrum, 1996
Bijzonderheid: Hardcover, blz. 388, Boek in nette staat
Prijs: € 4,25
Meer info Als een lelie onder de doornen van T.L. Korporaal is een beschrijving van de kerkzegels van de Nederlandse Hervormde Kerk.
Het gebruik van zegels dateert van lang geleden. Koningen en rechters bezegelden stukken, pausen en bisschoppen zegelden vanaf de zesde eeuw, kapittels, abdijen en kloosters volgden later.
Toen na de reformatie in de Nederlanden Hervormde gemeenten waren geïnstitueerd voelden de kerkenraden spoedig de behoefte aan een eigen zegel. Op attestaties voor lidmaten die naar elders vertrokken diende het ertoe, de identiteit en de betrouwbaarheid van de betrokkene te bevestigen. Meestal waren bijbelteksten of zinnebeeldige voorstellingen de grondslag voor de protestantse zegels.
Bij de archiefdienst van de Nederlandse Hervormde Kerk worden verscheidene collecties kerzegels bewaard.
Voor het eerst worden deze, aangevuld met gegevens uit de gemeenten zelf, nu ontsloten. Het resultaat is een publicatie die de beschrijvingen en illustraties van alle bekende zegels bevat - waarvan de oudsten tot circa 1572 teruggaan.
Boek bekijken

Goed boek - Zeeland

particulier

Goed boek - Zeeland uit 's-Gravenpolder

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.