Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Leesteken.


 

Northup, Solomon - 12 Jaar Slaaf

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Northup, Solomon - 12 Jaar Slaaf
Schrijver: Northup, Solomon
Titel: 12 Jaar Slaaf
ISBN: 9789025443603
Uitgever: Atlas/Contact, Amsterdam/Antwerpen
Bijzonderheid: Tweede druk 2014, 320 pagina's, paperback, als nieuw
Prijs: € 10,00
€ 4,50
Meer info Solomon Northup, in 1808 als vrij man inn New York geboren, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden van de Verenigde Staten verkocht als slaaf. 12 Jaar lang zwoegt hij op plantages in Louisiana en steeds hoopt hij erop zijn vrijheid terug te winnen. In 1853 slaagt hij er eindelijk in een brief te laten bezorgen bij zijn vrienden van vroeger in het Noorden en komt hij uiteindelijk vrij. In datzelfde jaar verschijnt het boek 12 Years a Slave, zijn eigen aangrijpende relaas van de tijd dat hij tot slaaf gemaakt was. Het boek slaat in als een bom en opent veel Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem. Toch duurt het nog tot 1865 voordat de Senaat van de Verenigde Staten het dertiende Amendement op de Constitutie aannam, waarin de slavernij in de gehele VS officieel werd afgeschaft.
De Britse filmregisseur Steve McQueen verfilmde het boek in 2014, met Chiwetel Ejiofor in de rol van Solomon Northup. De film won drie Oscars en een Golden Globe.
Oorspr. titel: 12 Years a Slave; vertaling: L. van den Broucke, I. Kok, A. van Nimwegen, T. van Nimwegen
Boek bekijken

Leesteken uit Amsterdam

particulier

Logo Leesteken

De boeken die ik verkoop zijn (zo goed als) nieuw: niks ezelsoren of beduimelde pagina's, want die zou ik zelf ook niet in mijn boekenkast willen.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.