Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel marminiboekwinkel.


 

J.F. Oltmans - Het slot Loevestein in 1570

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: J.F. Oltmans - Het slot Loevestein in 1570
Schrijver: J.F. Oltmans
Titel: Het slot Loevestein in 1570
ISBN:
Uitgever: Rotterdam- D. Bolle
Bijzonderheid: Ook de Schaapsherder van dezelfde auteur
Prijs: € 15,00
€ 4,50
Meer info Oude maar mooie boeken in redelijke staat, kaft heeft lichte schade en pagina's vergeeld door de tand der tijd.
Uit rook en diervrij huis.
Een hoogtepunt in de historische vertelkunst van de 19e eeuw is deze geromantiseerde vertelling over de belegering van het slot Loevestein in de 80-jarige oorlog. De moderne lezer waardeert in deze integrale heruitgave van de derde druk uit 1853 de kleurige en spannende verteltrant van deze avonturenroman. Gedegen kennis van krijgskunde kwam Oltmans bij het bewerken van het zesde boek van Hooft's Historien goed van pas
J.F. Oltmans (1806-1854) schreef met De Schaapherder (1838) een van de fraaiste en onderhoudendste historische romans die de 19e eeuw in Nederland in navolging van Walter Scott heeft voortgebracht. Het verhaal speelt zich af in de Stichtse burgeroorlog (1481-1483) en bevat o.a. het beroemde verhaal van Jan van Schaffelaar. De onderhavige uitgave is een fotografische herdruk van de door J. de Jong geillustreerde editie, die tussen 1893 en 1929 vijf maal verscheen.
Boek bekijken

marminiboekwinkel uit Den Haag

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.