Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel MT.BLOEM.


 

Ligocka, Roma/von Finkenstein, Iris - Het meisje in de rode jas (Das Mädchen im roten Mantel)

De vraag gaat over de volgende titel:

Schrijver: Ligocka, Roma/von Finkenstein, Iris
Titel: Het meisje in de rode jas (Das Mädchen im roten Mantel)
ISBN: 9789022537169
Uitgever: Forum 2003
Bijzonderheid: paperback, 295 pp., met foto's, buitenkant pagina's vergeeld met vochtvlek bovenste hoek.
Prijs: € 1,00
Meer info Roma Ligocka werd als Roma Liebling geboren in het Poolse Krakau in 1938, het jaar dat in Duitsland de synagogen brandden. Ze werd wereldberoemd door het enige fragment in kleur uit de film Schindler's List: het kleine meisje in de rode jas dat angstig toekijkt hoe de Duitsers het getto van Krakau ontruimen. Roma Ligocka en haar moeder weten te ontvluchten en zwerven rond. Met valse papieren en geblondeerd haar overleeft ze de Holocaust, evenals haar moeder en haar neef, de latere cineast Roman Polanski. Na de bevrijding duurt de vreugde in Polen echter niet lang. Het Stalinistische regime komt aan de macht en Roma moet opnieuw vluchten, ditmaal met haar man. De pijnlijke herinneringen blijven haar achtervolgen en Roma valt regelmatig ten prooi aan depressies. Tot ze zichzelf terugziet in de film Schindler's List en besluit haar ervaringen op papier te zetten.
Boek bekijken

MT.BLOEM uit Liessel

particulier
Wanneer antwoord op uw bestelling niet binnenkomt, wilt u dan s.v.p even uw spam checken? Mogelijk is ons mailbericht in de spam/ongewenste mail terechtgekomen.
U kunt natuurlijk ook bellen.
Om portokosten van pakketpost te drukken, kan een boek (indien gewenst en indien mogelijk) OPENGEVOUWEN worden verstuurd.
Wij verkopen ook Engelstalige boeken!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.