Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel pandora.


 

Schol, Jacob, Kroon Pieter ( eindred.) - Uit De Zeilvaarttijd; herinneringen van kapitein Jacob Schol

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Schol, Jacob, Kroon Pieter ( eindred.) - Uit De Zeilvaarttijd;  herinneringen van kapitein Jacob Schol
Schrijver: Schol, Jacob, Kroon Pieter ( eindred.)
Titel: Uit De Zeilvaarttijd; herinneringen van kapitein Jacob Schol
ISBN: 9789071940002
Uitgever: Stichting Nederlandse Kaap Hoorn -vaarders
Bijzonderheid: 2011, 68pp., paperback, 30x21cm., zw/wit getekende illustraties, uitstekende conditie
Prijs: € 7,95
€ 4,85
Meer info flaptekst, Jacob Schol beschrijft zijn eerste jaren 'voor de mast' op zeilschepen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij begint bij de KNSM, maar stapt al snel over op Amerikaanse, Noorse en Finse zeilschepen. Hij bevaart Noord- en Zuid-Amerika en maakt oversteken naar Italië en Frankrijk.
Schol was een scherp observator, waardoor zijn beschrijvingen van het matrozenleven bij de lezer echt tot leven komen. Terug in Nederland behaalt hij zijn stuurmansdiploma en treed weer in dienst van Rederij Vinke & Co en zwerft hij over alle wereldzeeën. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is hij werkzaam op het kantoor van de rederij en is actief bij het ondersteunen van de zeemansgezinnen. Na de oorlog zet hij zijn werk voort als bevrachter en procuratiehouder. Later wordt hij benoemd tot directeur bij Vinke. Schol had ook plezier in tekenen en aquarelleren, 'het meest zeilschepen' zo zegt hij. De illustraties in het boek zijn dan ook van zijn hand.
Boek bekijken

pandora uit Dordrecht

zakelijk

Logo pandora

Pandora heeft sinds 1981 een winkel in de oude binnenstad van Dordrecht met een uitgebreide boekenafdeling / antiquariaat. Daarnaast hebben wij m.b.t. diverse categorieën ook een grote verzameling curieuze en verzamelwaardige boeken, brochures etc ,die alleen via boekwinkeltjes worden aangeboden.
Na een bestelling ontvangt u van ons een bevestiging met de betaal- en verzendgegevens. Pakketverzending is naar keus via PostNL of DHL. De verzendkosten zijn conform hun prijs. U kunt er ook voor kiezen om het pakket in onze winkel op te halen.
Bij uitzondering kan het voorkomen dat een boek reeds verkocht of onvindbaar is, bij voorbaat onze excuses voor dit ongemak.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.