Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Parimar Boeken.


 

Zurich, Kunsthaus - Matisse - Metamorphoses

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Zurich, Kunsthaus - Matisse - Metamorphoses
Schrijver: Zurich, Kunsthaus
Titel: Matisse - Metamorphoses
ISBN: 9783858818362
Uitgever: Scheidegger und Spiess AG, Verlag
Bijzonderheid: NIEUW, 2019, 232pp, paperback
Prijs: € 13,50
€ 5,95
Meer info Henri Matisse (1869-1954) is beroemd als revolutionair schilder en uitvinder van papiers découpés. Zijn sculpturale werken werden lange tijd overschaduwd door zijn schilderijen. Toch vertegenwoordigen de vier bronzen reliëfs Back Nude I-IV niet alleen zijn belangrijkste sculpturale werk, maar ook een mijlpaal in de modernistische beeldhouwkunst. Uitgaande van een naturalistisch ogend ontwerp, abstraheerde Matisse zijn figuren steeds meer tot het punt van radicale stilering. Daarbij legde hij de beslissende "staten" vast als onafhankelijke sculpturen en toonde ons zo zijn creatieve proces. Dit transformatieproces vindt parallellen in zijn schilderijen en tekeningen.
Het boek brengt deze metamorfose en feedback voor het eerst met elkaar in verband. Matisse's verschillende inspiratiebronnen - naaktfoto's, Afrikaanse en antieke modellen - en foto's van de kunstenaar als beeldhouwer ronden de presentatie af en laten de Franse meester van een minder bekende kant zien.
Boek bekijken

Parimar Boeken uit Rotterdam

zakelijk

Logo Parimar Boeken

Portokosten voor de verzending zijn binnen Nederland 5,95 Euro. Voor de verzending naar Belgie en Duitsland vragen wij 9,50 Euro.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.