Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Gras, Saskia: - De Nieuwe Ploeg. Artistieke werkgroep in Voorburg 1951–1959. [-81%]

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Gras, Saskia: - De Nieuwe Ploeg. Artistieke werkgroep in Voorburg 1951–1959. [-81%]
Schrijver: Gras, Saskia:
Titel: De Nieuwe Ploeg. Artistieke werkgroep in Voorburg 1951–1959. [-81%]
ISBN:
Uitgever: Waanders
Bijzonderheid: 2007 (21 x 26 cm), 144 pp. Dutch text, 180 ills. (40 in colour), paperback.
Prijs: € 25,00
Meer info De Nieuwe Ploeg was een groep kunstenaars in Voorburg in de jaren ’50, die tentoonstellingen organiseerde, zowel van eigen werk als van kunstenaars buiten Voorburg. De initiatiefnemers Frits Becht en Wim Beeren werkten nauw samen met kunstenaars als Aart van den IJssel, Rudi Rooijackers en Jan Snoeck. Zij organiseerden exposities van avant-gardekunstenaars, die op vele terreinen vernieuwend en vooruitstrevend waren. Zo organiseerden zij als een van de eersten spraakmakende buitententoonstellingen van non-figuratieve beeldhouwkunst. De debuuttentoonstellingen van Carel Visser, Aart van den IJssel, Jan Snoeck, Lotti van der Gaag en Wessel Cousijn vonden in dit kader plaats. Op het gebied van de schilderkunst organiseerde de Nieuwe Ploeg tentoonstellingen van kunstenaars als Constant, Piet Ouborg, Kees van Bohemen, Co Westerik, Ferry Slebe en Gerard Verdijk. Dit rijk geïllustreerde boek brengt deze innovatieve en zeer ondernemende kunstenaarsgroep voor het eerst in beeld en geeft achtergronden, biografieën en de context van hun belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de na-oorlogse moderne kunst in Nederland.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.