Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Veldboer, Eric: - Twentse en Achterhoekse klokken. Oorsprong en Makers 1600-1800

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Veldboer, Eric: - Twentse en Achterhoekse klokken. Oorsprong en Makers 1600-1800
Schrijver: Veldboer, Eric:
Titel: Twentse en Achterhoekse klokken. Oorsprong en Makers 1600-1800
ISBN:
Uitgever: Eric Veldboer
Bijzonderheid: 04 2020 (22,5 x 29 cm), 136 pp. Dutch text, numerous colour ills., hardcover.
Prijs: € 47,50
Meer info De belangstelling voor Oost Nederlandse klokken uit de periode 1600 tot 1800 blijft onder liefhebbers en verzamelaars onverminderd groot. Wie kent bijvoorbeeld Goslink Ruempol nog niet? Verschillende boeken zijn de afgelopen decennia over dit type klok verschenen. Een actueel overzicht over de oorsprong, ontwikkeling en bloei van deze hoogwaardige uurwerken ontbreekt echter nog. De auteur beoogt daarom met dit boek een meer samenhangend en vollediger beeld van de ambachtelijke klokkenmakerij in de Achterhoek en Twente te schetsen. Daarmee wordt hopelijk voor de lezer nog duidelijk welk hoogwaardig vak is uitgeoefend gedurende lange tijd in Oost Nederland. Vaak zien we daarbij dat de kennis en vaardigheden met veel liefde wordt overgedragen van vader op zoon. Eric Veldboer (Ootmarsum, 1961) krijgt van jongs af aan de interesse voor antiek en geschiedenis met de paplepel ingegoten. Thuis in Ootmarsum bestaat hiervoor al veel belangstelling binnen zijn familie. Gedurende de studieperiode in Groningen en ook daarna gaat zijn aandacht steeds meer uit naar Oost Nederlandse klokken. Hij is daarbij vooral geïnteresseerd in de ontstaansgeschiedenis van deze klokken. Meerdere artikelen zijn ondertussen door hem geschreven. Een overzichtsboek van zijn hand ontbreekt echter tot nu toe. Hier wordt nu met deze publicatie invulling aan gegeven. Eric hoopt dat daarmee ook toekomstige generaties voldoende aandacht blijven schenken aan deze unieke klokkenperiode in de Oost Nederlandse geschiedenis.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.