Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Snoek in Rotterdam.


 

Ed van Opzeeland - Ben Bril , Davidster als ereteken

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Ed van Opzeeland - Ben Bril , Davidster als ereteken
Schrijver: Ed van Opzeeland
Titel: Ben Bril , Davidster als ereteken
ISBN: 9789080967687
Uitgever: De Buitenspelers /Arbeiderspers
Bijzonderheid: 2006 ,156pp ,hardcover ,veel foto's ,boksen ,nieuw
Prijs: € 24,95
Meer info Voor Ben Bril (1912-2003) was de Davidster een achtenswaardige onderscheiding. Vijf jaar voordat de joden zich met de zespuntige gele ster moesten identificeren (10.09.1941) droeg de 24-jarige bokser, als eerste Nederlandse semiet, vrijwillig dit later zo stigmatiserende kenteken al op zijn boksbroek. Om het er uit trots voor zijn afkomst, nooit meer af te halen.

De Davidster werd voor Ben Bril het symbool om waarmee hij aantoonde voor niemand bang te zijn. Zo overleefde hij de concentratiekampen Vught, Westerbork en het vernietigingskamp Bergen Belsen; na nota bene door drie van zijn eigen clubgenoten te zijn verraden.

Ed van Opzeeland, bekend van een aantal succesvolle sportboeken, staat niet alleen in het memoreren van het moedige gedrag van de geridderde sportman Ben Bril. Zowel de vooraanstaande historici dr. Lou de Jong en dr. Jacques Presser, als de bekroonde schrijver Gerhard Durlacher, roemen hem om zijn gedurfde verzet tegen de nazibeulen. Vier jaar voor de bezetting manifesteerde deze veelvoudige bokskampioen zich als het boegbeeld van de actie om de extreem propagandistische Olympische Spelen van Berlijn 1936 te boycotten – een actie tegen de nazi’s die in Nederland nauwelijks bijval kreeg.

Ben Bril, die als therapie voor zijn kampsyndroom boksscheidsrechter werd, kreeg in die functie enkele onderscheidingen als ‘s werelds beste.

Ed van Opzeeland schetst een bijzonder beeld van een bijzondere man in een bijzondere tijd.

Davidster als ereteken is de door zoon Albert Bril geautoriseerde biografie van een in de sportwereld zeldzaam en uniek ambassadeur.
Boek bekijken

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.