Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Van Berge Boeken.


 

Korsten, Frans-Willem - Vondel belicht. Voorstellingen van soevereiniteit

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Korsten, Frans-Willem - Vondel belicht. Voorstellingen van soevereiniteit
Schrijver: Korsten, Frans-Willem
Titel: Vondel belicht. Voorstellingen van soevereiniteit
ISBN: 9789065509345
Uitgever: Verloren, Hilversum
Bijzonderheid: 2006, 256pp, paperback 24cm, conditie: als nieuw
Prijs: € 10,00
Meer info Klemmende vraag in het door burgeroorlogen en andere oorlogen geplaagde zeventiende-eeuwse Europa was hoe het geweld kon worden beteugeld. Zoekend naar een antwoord verkent Joost van den Vondel of een beteugeling van het geweld door macht (tegengeweld van een overheid) een valide optie is. Eerder nog lijkt Vondel het te zoeken bij een positieve orde die voortkomt uit het vermogen der natuur.
In de loop van de verkenningen snijdt Vondels werk vele aspecten van soevereiniteit aan - waarbij gender een doorslaggevende rol speelt en de status en aard van de christelijke God intensief wordt onderzocht. Maar uiteindelijk speelt de soevereiniteitsproblematiek vooral in relatie tot geschiedenis. Vondels toneelstukken maken geschiedenis tot een ruimte met vele, barokke mogelijkheden. Op basis van een zowel geconcentreerde als veelzijdige herlezing van twaalf toneelstukken laat Frans-Willem Korsten zien hoe in Vondels werk fundamentele, politiek-juridische en -religieuze kwesties worden aangekaart, die tot in het heden spelen.
(flaptekst)
Boek bekijken

Van Berge Boeken uit Groningen

zakelijk

Logo Van Berge Boeken

Uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even!

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.