Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel VlietBoek.


 

Roode, Carla de (red. vertaling) - Art Nouveau / Toegepaste kunst bij uitstek met extravagante gewelfde vormen en vloeiende contouren

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Roode, Carla de (red. vertaling) - Art Nouveau / Toegepaste kunst bij uitstek met extravagante gewelfde vormen en vloeiende contouren
Schrijver: Roode, Carla de (red. vertaling)
Titel: Art Nouveau / Toegepaste kunst bij uitstek met extravagante gewelfde vormen en vloeiende contouren
ISBN: 9789059472068
Uitgever: Atrium
Bijzonderheid: 2007, 192pp, softcover met flappen, rijk geillustreerd in kleur, naam op schutblad, verder als nieuw
Prijs: € 7,95
Meer info Art Nouveau vierde hoogtij van 1885 tot 1905. De stijl ontstond uit een reactie tegen de verschrikkingen van de massaproductie. Hij zette zich af tegen de rechte lijn en recht hoek ten gunste van welvende en vloeiende lijnen en rijke kleuren die de natuur en vitaliteit opriepen.
Veel van de leidende figuren van de Art Nouveau waren architect. Zij maakten gebruik van de mogelijkheden van staal en glas om verhoudingsgewijs lichte en sterke gebouwen te ontwerpen. De meubels uit die tijd waren rijk aan welvingen, het ontwerp teruggebracht tot de kale elegantie van die welvingen.
Smeedijzer speelde een belangrijke rol in de Art Nouveau, structureel en decoratief, waarbij karakteristieken van de structuur in de vormgeving van de buitenkant terugkomen. De welvingen van de stijl kwamen ook op kleine schaal terug in de vormgeving van juwelen. Glas en keramiek waren bij uitstek geschikt voor de handwerkslieden van de Art Nouveau - hun plooibaarheid in extravagante gewelfde vormen en vloeiende contouren, maakte deze materialen geschikt voor deze lichte en delicate stijl.
Het boek bevat meer dan 300 foto’s. (bron: flaptekst)
Boek bekijken

VlietBoek uit Bussum

zakelijk
Onderdeel van Van Vliet Natuuradvies
Boeken over natuur, topografie, kunst, mythologie, spiritualiteit, fantasy en management
Bij 2 titels 5% korting op boekprijs, bij 3 of meer titels 10%
Boven €50 boekprijs gratis verzending binnen NL
Verzendkosten naar huisadres in Nederland: brievenbuspakje €4,25 (PostNL) of €4,15 (DPD); pakketpost €6,95 (PostNL) of €6,45 (DHL) of €6,25 (DPD). Bezorgen bij een afhaalpunt is goedkoper. De tarieven veranderen nogal eens. Alle bedragen incl. BTW. Verzendkosten buiten NL op aanvraag.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.